Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Ζακετάκι για μωράκι από παλιά πιτζάμα

Πρόσφατα αγόρασα ένα καταπληκτικό βιβλίο με τίτλο One-Yard Wonders από την Rebecca Yaker και την Patricia Hoskins. Περιέχει 101 projects με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, και όλα με ένα μέτρο ύφασμα! Αυτό το ζακετάκι είναι ό,τι πιο απλό έχω φτιάξει,
και γίνεται μέσα σε μισή ωρίτσα. Αν έχετε κάποια παλιά πιτζάμα με απαλό ύφασμα, φτάνει για δύο ζακετάκια--ένα από το κάθε μπατζάκι!

Υλικά:
Το πατρόν για το ζακετάκι. Ακόμα και αν δεν το έχετε είναι απλούστατο να το φτιάξετε. Δείτε τις φωτογραφίες και θα μπορέσετε να το κάνετε στο πι και φι!
Ένα τσακ για να κλείνει το ζακετάκι στο λαιμό.
Ρέλι που θα μπει γύρω γύρω για να καλύψει την κομμένη άκρη του υφάσματος.

Οδηγίες:
-Πλύντε και σιδερώστε την πιτζάμα.
-Τοποθετήστε το πατρόν στο μπατζάκι στην τσάκα του υφάσματος στο πλάι και κόψτε. Καλύτερα να το βάλετε χαμηλά, γιατί έτσι θα σας μείνει το πάνω μέρος του παντελονιού (ίσως θέλετε να το κάνετε σορτσάκι!)

-Μπερδευτήκατε; Κι εγώ στην αρχή μπερδεύτηκα. Νόμιζα πως αυτά τα 'φτερά' δεξιά και αριστερά είναι τα μανίκια! Λάθος. Προσέξτε τις ακόλουθες οδηγίες και θα καταλάβετε πώς το συναρμολογούμε.

-Ανοίγετε το μπλουζάκι ώστε η καλή όψη να είναι προς τα κάτω. Θα μοιάζει κάπως έτσι (εικόνα κάτω δεξιά):
-Τώρα το ξαναδιπλώνετε από τα δεξιά προς τα αριστερά, ώστε η δεξιά μεριά όπως φαίνεται στη φωτογραφία να επανωτίσει την αριστερή.

Και ορίστε το μπλουζάκι από την μπροστινή μεριά! (εικόνα αριστερά).

-Πάρτε το ψαλίδι σας και κόψτε από εκεί που ενώνονται οι καμπύλες στα αριστερά μέχρι το λαιμό.-Τώρα γυρίστε το ζακετάκι από την ανάποδη, και γαζώστε το κάτω μέρος από τα μανίκια και τα πλαϊνά--αυτό το μέρος δηλαδή που στη φωτογραφία (κάτω) φαίνεται σαν ένα ανάποδο (στα αριστερά) και ένα ίσιο (στα δεξιά) κεφαλαίο γάμα.

(Για τα επόμενα βήματα βάζω φωτογραφίες από το δεύτερο ζακετάκι που έφτιαξα--καθώς το πρώτο κάπου παράπεσε στη μετακόμιση!)

-Γυρίστε το ζακετάκι από την καλή.

 -Καρφιτσώστε το ρέλι γύρω γύρω και πατήστε το με το σίδερο.
 -Γαζώστε το ρέλι γύρω γύρω και βάλτε ένα κουμπάκι ή ένα τσακ στο λαιμό. Έτοιμο!Ορίστε μερικές φωτογραφίες από το πατρόν.
Το μήκος του πατρόν στο πάνω μέρος είναι γύρω στα 50 εκατοστά. 

Τα μανικάκια (από τη λαιμουδιά μέχρι την άκρη) είναι 23 εκ. (Αυτή η φωτογραφία είναι το πατρόν όπως είναι στην προηγούμενη φωτογραφία διπλωμένο στα δύο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου