Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

Φορητή αλλαξιέρα από πλαστικό ύφασμα και υαλοβάμβακα (ή πετσέτα)

Μπήκα τις προάλλες σε ένα μαγαζί με μπεμπεδίστικα ρουχαλάκια και αξεσουάρ και είδα κάτι πολύ ωραίες φορητές αλλαξιέρες φτιαγμένες από αδιάβροχο ύφασμα. Μου άρεσαν πολύ ως ιδέα, αλλά τα χρώματα και τα υφάσματα δεν με εξέφραζαν ιδιαίτερα--ήταν ή 'αγορίστικα' μπλε ή κοριτσίστικα 'ροζ'. Αποφάσισα να δοκιμάσω να φτιάξω ένα μόνη μου με υφάσματα που μου αρέσουν!

Υλικά

Αγόρασα δύο διαφορετικά πλαστικοποιημένα υφάσματα για αντίθεση, 60 εκατοστά από το καθένα. Μπορείτε να αγοράσετε φτηνό πλαστικοποιημένο ύφασμα για τραπεζομάντηλα, αν βρείτε κάποιο σχέδιο που σας αρέσει.

Επίσης αγόρασα μερικά μέτρα ρέλι σε ασορτί χρώμα (η κίτρινη κορδέλα στη φωτογραφία).

Τέλος, χρειάστηκα κάτι για να κάνει την αλλαξιέρα αφρατούλα. Μϊα λύση είναι μια παλιά πετσέτα μπάνιου. Εγώ χρησιμοποίησα υαλοβάμβακα.

Α ναι, και οπωσδήποτε μια βελόνα για τη ραπτομηχανή για πλαστικό ή δέρμα!

Διαδικασία--Πανεύκολο!
Πρώτα έκοψα δύο κομμάτια ύφασμα και ένα κομμάτι υαλοβάμβακα 40 επί 60.

Μετά έκανα ένα σάντουιτς με το ύφασμα από έξω (καλές πλευρές έξω) και τον υαλοβάμβακα μέσα.

Το επόμενο βήμα είναι το πιο χρονοβόρο! Διπλώνετε το ρέλι στα δύο και τοποθετείτε προσεχτικά το ένα μισό στο πάνω μέρος και το άλλο μισό στο κάτω, σταθεροποιώντας το με κλιψάκια (προαιρετικά). Στη συνέχεια γαζώνετε το ρέλι γύρω γύρω.  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην επόμενη αλλαξιέρα που έφτιαξα γάζωσα πρώτα τα δύο κομμάτια ύφασμα με τον υαλοβάμβακα στη μέση γύρω γύρω και μετά έβαλα το ρέλι. Συστήνω αυτό το βήμα, καθώς αλλιώς ενδέχεται να παιδευτείτε, καθώς το κάτω ύφασμα (που δεν βλέπετε όταν γαζώνετε) μπορεί να μην πιαστεί στο ρέλι.

Αφού η αλλαξιέρα ήταν πλέον έτοιμη, τη δίπλωσα και πειραματίστηκα με διάφορους τρόπους να τη δένω ώστε να είναι πιο κόμπακτ όταν μπαίνει στην τσάντα. Πήρα λοιπόν ένα κομμάτι από το ρέλι περίπου 40 εκ. μήκος, το γάζωσα κατά μήκος ώστε να μοιάζει με κορδέλα, και το γάζωσα στην κάτω αριστερή πλευρά της αλλαξιέρας. Έτοιμη να μπει στην τσάντα!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου