Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Πώς να μετατρέψετε τιραντέ τοπ σε φανελάκια εγκυμοσύνης

Καλησπέρα σε όλους, και καλωσήρθατε στο καινούριο μου blog!

Άλλη μια συννεφιασμένη και μουντή μέρα στο Λονδίνο, την ίδια στιγμή που η άνοιξη από ό,τι μαθαίνω έχει φτάσει στην Ελλάδα για τα καλά! Παίρνω θάρρος λοιπόν και συνεχίζω να εμπλουτίζω την καλοκαιρινή μου γκαρνταρόμπα με ρούχα εγκυμοσύνης, παρόλο που δεν μπορώ να τα φορέσω ακόμα. Ευελπιστώ πως σε τρεις εβδομάδες που αριβάρουμε θα έχει δεήσει να ζεστάνει επιτέλους ο καιρός γιατί έχω ανυπομονώ να φορέσω τα καινούρια μου ρουχαλάκια!

Το πρώτο project μου είναι πολύ απλό, και μπορείτε να το ολοκληρώσετε μέσα σε μισή ωρίτσα το πολύ! Χρειάζεστε δύο tank tops, ίδιο ή διαφορετικό χρώμα δεν έχει σημασία. Θα πρέπει πάντως να είναι το ίδιο μέγεθος. Αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία το αγόρασα σετάκι με ένα άλλο ίδιο πολύ φτηνά, αλλά πλέον δε φτάνουν να καλύψουν την αυξανόμενη περίμετρο της κοιλιάς μου :) Έψαξα λοιπόν σε μαγαζιά εγκυμοσύνης, και μελέτησα τα μπλουζάκια που πουλάνε. Πρόκειται για κανονικά μπλουζάκια/φανελάκια, που όμως είναι πιο μακριά σε μήκος και έχουν ελαστικό στις πλαϊνές ραφές για να σουρώνει το ύφασμα και να τεντώνει πάνω από την κοιλιά. Αντί να δώσω 10-25 λίρες λοιπόν, αποφάσισα να δοκιμάσω να τα φτιάξω μόνη μου!

Εικ. 1
Είχα δύο λευκά τιραντέ μπλουζάκια πολύ απλά (Βλ. εικόνα 1). Ήταν όμως πολύ κοντούλικα. Τι έκανα λοιπόν: Τα γύρισα μέσα έξω, έκοψα το ένα κάτω από το στήθος, και χρησιμοποίησα το κάτω κομμάτι ως προέκταση (Βλ. εικόνα 2).
Εικ. 2



Εικ. 3
Ένωσα τα δύο κομμάτια με καρφίτσες, και χρησιμοποιώντας γαζί ζιγκ-ζαγκ με κλωστή φούξια τα γάζωσα. ΣΥΜΒΟΥΛΗ: καθώς πρόκειται για ελαστικό ύφασμα (και για έγκυο κοιλιά που θα μεγαλώσει κι άλλο!) τέντωνα το ύφασμα κάθε 10 εκ. πριν το γαζώσω, ώστε να παραμείνει ελαστικό (Βλ. εικόνα 3).
Το φόρεσα και έστρωνε πάρα πολύ ωραία, μόνο που το ύφασμα, επειδή είναι ελαστικό, δεν στεκόταν σταθερό εκεί που τελείωνε το μπλουζάκι κάτω από την κοιλιά (Βλ. εικόνα 4). 
Εικ. 4

Το δίπλωσα λοιπον γύρω στα δύο εκατοστά προς τα μέσα και το γάζωσα με ζιγκ-ζαγκ γαζί. 

Τελευταίο βήμα. Μου είχε μείνει το πάνω μέρος από το άλλο φανελάκι, και δεν ήθελα να το χαραμίσω. Το καρφίτσωσα λοιπόν στη μέσα μεριά για ενίσχυση, και το γάζωσα κάτω από το στήθος:

Και ορίστε! Ένα φανελάκι εγκυμοσύνης σε χρόνο ρεκόρ! Το φανελάκι αγκαλιάζει την κοιλιά και σουρώνει πολύ όμορφα στο πλάι. Προαιρετικά, μπορείτε να βάλετε δύο κομμάτια λάστιχο στα δύο πλαϊνά για να είναι πιο ομοιόμορφη η σούρα.  





1 σχόλιο:

  1. Άι λάικ τελευταία φωτογραφία!!!!
    Πολύ χρήσιμο, καλή αρχή στο μπλογκ, να παίρνουμε σειρά σιγά σιγά και οι υπόλοιπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή